Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Από 10-80 ευρώ αναμένεται το κόστος για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ μέσω των πιστοποιημένων φορέων

Στα 50 ευρώ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση, συμπεραίναμε ότι θα ισχύσει κλιμακωτή χρέωση η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 80 ευρώ ανάλογα με την δήλωση καλλιέργειας που πρέπει να υποβάλλει ο αγρότης....

Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας παραγωγός κάνει μια απλή δήλωση η οποία στην ουσία είναι η ίδια με αυτή που υπέβαλε πέρσι θα πληρώσει το ελάχιστο ενώ αν έχει πολλές αλλαγές το μέγιστο.
Όσον αφορά τις χρεώσεις των φορέων Α΄ και Β΄ βαθμού οι οποίοι συνεργάζονται με την «Γαία-Επιχειρείν» οι συνεταιρισμοί αναμένουν τις τιμές που θα ανακοινώσει η κοινοπραξία.
On line
Να σημειωθεί ότι αν και η on line διαδικτιακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται διαδικτυακά αιτήσεις για το ΟΣΔΕ που υποβάλλονται απευθείας από τους αγρότες, οι πύλες εισόδου των φορέων ανά την Ελλάδα παραμένουν ακόμα ανενεργές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα 10ήμερο έως ότου ξεκινήσουν να δέχονται τους αγρότες. Πάντως στόχος τόσο των φορέων όσο και του ΥπΑΑΤ είναι να πραγματοποιηθεί η έναρξη πριν το Πάσχα.


Συνολικά οι πύλες εισόδου έτσι όπως προέκυψαν από τον διαγωνισμό για το ΟΣΔΕ φέτος φθάνουν τις 239 (έναντι των 60 περίπου που λειτούργησαν το 2013) ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη κατά τις πέντε πρώτες ημέρες λειτουργίας τους συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αιτήθηκαν και έλαβαν κωδικούς για την υποβολή on-line αιτήσεων ΟΣΔΕ 1.187 δικαιούχοι στην πλειοψηφία τους νέοι αγρότες.
Λεπτομέρειες ΕΔΩ ΣΤΟ AGROTYPOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ