Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ποιος πρόεδρος… η θέση του επιτρόπου της ΕΕ τους νοιάζει…


Ακούμε πολλά και διάφορα για το ποιον θα προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο της δημοκρατίας και γελάμε. Μα καλά είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς τα όσα ανόητα ακούγονται;...

 Πως η εκτίμηση στα πρόσωπα των κκ Καραμανλή και Αβραμόπουλου είναι αυτή που στρέφει την κυβέρνηση να προτείνει έναν από αυτούς για πρόεδρο ή πως θέλει να παροπλίσει με αυτόν τον τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό ή τέλος να σπείρει την διχόνοια στην αξιωματική αντιπολίτευση…
Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Το όνομα του κ. Καραμανλή που «παίζει» είναι μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, αφού ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει από καιρό πως δεν ενδιαφέρεται, ενώ ο πραγματικός στόχος είναι ο κ. Αβραμόπουλος. Όχι πως ξαφνικά τον ερωτεύθηκε η κυβέρνηση, αλλά απλά γιατί ενδεχόμενη μεταπήδησή του στην προεδρεία της δημοκρατίας θα άφηνε κενή την θέση του επιτρόπου στην ΕΕ και θα τοποθετηθεί εκεί άνθρωπος της αρεσκείας της.
Όλα τα άλλα είναι απλά για να έχουμε να λέμε.
Ας μην ξεχνάμε πως όταν επρόκειτο να προταθεί ο Έλληνας επίτροπος, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει επιμένοντας να ληφθεί υπ’ όψιν και η γνώμη του κάτι που δεν έγινε.

Ήδη ο κ. Σαμαράς το έχει αντιληφθεί και παρασκηνιακά μεν αλλά σταθερά αντιτίθεται στο ενδεχόμενο αυτό. Ο κ. Αβραμόπουλος αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του δείχνει να είναι θετικός σε μια μεταπήδησή του στην προεδρεία, κάτι που δημιουργεί εκνευρισμό στην ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ