Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πόσο je suis charlie;


Τα τελευταία γεγονότα στην Γαλλία. με τις δολοφονίες και τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, αναστάτωσαν την κοινή γνώμη, έσπειραν τον πανικό στην Γαλλία και τον φόβο σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά δημιούργησαν και προβληματισμούς.
Αφού διευκρινίσουμε πρώτα πως η βία και η τρομοκρατία είναι καταδικαστέες και ο τζιχαντισμός είναι ένα σάπιο κομμάτι της κοινωνίας που θα πρέπει να αποκοπεί ή έστω να απομονωθεί, ας αναρωτηθούμε. Τι σημαίνει ελευθεροτυπία; Μπορεί κανείς να προσβάλλει τα όσια και ιερά μιας ολόκληρης κοινωνίας στο όνομά της; Άξιζε τον κόπο το κόστος που πληρώνει η κοινωνία. Τόσοι νεκροί, τόσες κινητοποιήσεις, τόσος φόβος. Οι Γάλλοι βλέπουν την ελευθερία τους να περιορίζεται στο όνομα του δικαιώματος κάποιων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να παίζουν με τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου κόσμου. Γιατί; Φωνάζουμε  je suis charlie αλλά σε πρώτη, τουλάχιστον φάση, αυτή που είναι κερδισμένοι είναι οι τρομοκράτες. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν!
Όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτούς, η φασαρία αποτελεί, δυστυχώς, την καλύτερη προπαγάνδα για προσέλκυση εθελοντών και εμείς διαδηλώνουμε φωνάζοντας je suis charlie χωρίς συνειδητά οι περισσότεροι να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και κυρίως γνωρίζοντας πως είμαστε σχετικά ασφαλείς. Αλλά πόσο το εννοούμε…
Πόσο Je suis Charlie είμαστε και πόσο το εννοούμε….

personnellement, je dis Je suis Charlie, mais ... (προσωπικά, λέω Je suis Charlie , αλλά ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ