Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δυστυχώς μια από τα ίδια κ. Αλεξόπουλε.




Παραιτήθηκε από τα πάντα και από δημοτικός σύμβουλος ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Αλεξόπουλος. Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο μιλάει για παραίτηση που είναι «απόρροια ΣΤΟΧΩΝ-ΟΡΑΜΑΤΩΝ-ΑΡΧΩΝ-ΑΞΙΩΝ», τρόπο διοίκησης, νοικοκύρεμα, τροχιά ανάπτυξης και πολλά άλλα.
Μια από τα ίδια. Εδώ και καιρό αυτοί που παραιτούνται μιλούν για τα ίδια πράγματα, είναι αυτοί που έχουν το όραμα και όλες τις καλές προθέσεις αλλά δεν βρίσκουν… και μπλα..μπλα…μπλα…
Επιτέλους, βαρεθήκαμε. Όπως λέγαμε και με την παραίτηση Χαλκίδη «Δεν μας ενδιαφέρουν οι παραιτήσεις, θέλουμε δουλειά» και αν τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα περιμένει κανείς μήπως θα ήταν καλύτερα να αγωνιστεί να τα αλλάξει από μέσα έστω και σαν απλός δημοτικός σύμβουλος… Αν όλα ήταν εύκολα, αν δεν χρειαζόταν αγώνας για το καλύτερο, τότε δεν θα χρειαζόταν ούτε οι παραιτούμενοι που δεν βρίσκουν τις συνθήκες όπως θα έπρεπε, ούτε εκλογές, αφού και οι απλοί υπάλληλοι, έστω υπηρεσιακοί παράγοντες θα έκαναν την δουλειά που απαιτείται.
Όσον αφορά τα περί στόχων, εσόδων που για ψηφοθηρικούς λόγους οι προηγούμενες διοικήσεις δεν πέτυχαν, ας μας επιτραπεί να έχουμε σοβαρές ενστάσεις. Ξέρουμε πολύ καλά πως η τωρινή διοίκηση ζήτησε από ακτήμονες ενοίκια για χωράφια που δεν ήταν του δήμου και πως όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν οι υπηρεσίες του δήμου έκαναν πίσω και δεν απαίτησαν καταβολή χρημάτων άρα δεν ήταν και τόσο καλά προετοιμασμένη η αρμόδια υπηρεσία και ας σταματήσουμε εδώ…
Αλλά για τα ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί υπάρχουν οι ρυθμίσεις των δόσεων που νομοθέτησε η κυβέρνηση κάτι που με κατάλληλες κινήσεις θα έλυνε πολλά προβλήματα και θα έφερνε έσοδα στα ταμεία του δήμου και μιλάμε για αυτά που πραγματικά πρέπει να καταβληθούν και όχι οποιαδήποτε ποσά.
Αν λοιπόν θέλει κάποιος αιρετός να προσφέρει στον τόπο, μπορεί να το κάνει με την παρουσία και όχι με την παραίτηση. Διαφορετικά χάσαμε όλοι τον χρόνο μας. Και ο παραιτούμενος, ο κ. Αλεξόπουλος στην προκειμένη περίπτωση, αλλά το κυριότερο ο δημότης που δεν χρωστάει να παρακολουθεί τα παιχνίδια των συμβούλων, της εξουσίας και ότι άλλο κρύβεται,αν κρύβεται, πίσω από τέτοιου είδους παραιτήσεις.
Όσον αφορά τα περί παρεμβάσεων μη αιρετών που τον υποβάθμιζαν με την ανοχή του δημάρχου, με την παραίτησή του ο κ. Αλεξόπουλος διευκολύνει τον μη αιρετό να παρεμβαίνει.

Ο paraplanitikos έχει πει πολλές φορές ότι πιστεύει πως μια διοίκηση Δημητριάδη θα ήταν καλύτερη επιλογή από την σημερινή και τα πράγματα δείχνουν να τον δικαιώνουν. Αλλά παρ’ όλα αυτά ας επιμείνουμε, ας πιέσουμε και ας ελπίσουμε πως η παραίτηση Αλεξόπουλου θα χτυπήσει το καμπανάκι που πρέπει και οι υπεύθυνοι θα αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους. Και κυρίως ας μην επιχαίρουν κάποιοι με αυτά που συμβαίνουν. Αποτυχία της διοίκησης του δήμου σηματοδοτεί υποβάθμιση του δήμου, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας.
Δεν έχουμε την επιστολή παραίτησης του κ. Αλεξόπουλου, δεν μας έχει σταλεί αλλά μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ