Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο χώρος στάθμευσης στον ΟΣΕ Πλατέως και τα ΕΛΤΑ




Παίρνοντας αφορμή από το δημοσίευμα του φίλου μας Σίμου στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ Σιδηροδρομικός Σταθμός Πλατέος: πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία χώρου στάθμευσης συνηγορούμε κι εμείς για την δημιουργία του χώρου στάθμευσης στον σιδηροδρομικό σταθμό. Έχοντας πολλές εμπειρίες από τον χώρο εκείνο, γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ η κίνηση και τα αυτοκίνητα που παρκάρουν, πίσω από τον σταθμό, στο δημοτικό χώρο και πως πριν από λίγα χρόνια είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την λειτουργία χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης .Η δημιουργία ενός σωστού χώρου στάθμευσης, επί πληρωμή ή όχι θα διευκολύνει πολύ τα πράγματα.
Σε ότι αφορά το κομμάτι που υποτίθεται ότι ανήκει στα ΕΛΤΑ και που πιθανά να αποτελεί εμπόδιο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κομμάτι εκείνο που είμαι περιφραγμένο ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στα ΕΛΤΑ.
Πριν πολλά χρόνια στην 10ετία του 1960 στον χώρο που τώρα είναι πιάτσα ταξί υπήρχε ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν σαν ταχυδρομικό γραφείο και ταυτόχρονα σαν κατοικία του εκάστοτε προϊσταμένου, τις εποχές εκείνες. Μια πυρκαγιά εξαφάνισε το κτίριο εκείνο και ό χώρος άρχισε να χρησιμοποιείται σαν χώρος αποβίβασης και επιβίβασης των πελατών του ΟΣΕ και σαν πάρκινγκ. Πολλά χρόνια αργότερα, ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ περιέφραξε, αυθαίρετα, ένα μικρό κομμάτι πίσω από τον σταθμό, σαν αντιστάθμισμα του χώρου που υποτίθεται πως χάθηκε από την πυρκαγιά της 10ετίας του 60. Ο χώρος λοιπόν που έχουν περιφραγμένο τα ΕΛΤΑ δεν ανήκει σε αυτά και είναι αυθαίρετα περιφραγμένος και δεν αποτελεί εμπόδιο στην όποια αξιοποίηση της έκτασης πίσω από τον Σιδηροδρομικό σταθμό. Και αν τα ΕΛΤΑ θελήσουν να επιμείνουν όπως αυθαίρετα έφραξαν έναν χώρο που δεν τους ανήκει έτσι αυθαίρετα ας αρκεστούν σε ένα άλλο κομμάτι στην άκρη της τεράστιας έκτασης που υπάρχει.

(Να σημειώσουμε πως ο χώρος για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ένας χώρος 30-40 τ.μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ