Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Θεός ΣΩΖΟΙ την Ελλάδα, αλλά πόσο θα βαστάξει κι αυτός


Game over είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στον Αλέξη Τσίπρα. «Αυτό δεν είναι παιχνίδι» απάντησε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας του ότι δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος.
Ακολούθησε διάλογος και ο κ. Τσιπρας είπε μεταξύ άλλων :«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων», ενώ δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.
«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Καλά τα μεγάλα λόγια, αλλά ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα αναρωτηθεί γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία αφού θα ξέρει πως ένας πλήρως ακατάλληλος άνθρωπος, πρωθυπουργός της Ελλάδας, έρμαιο των συνιστωσών του κόμματός του, των ιδεολογικών αγκυλώσεων του, εντελώς αδύναμος να διαβάσει τα σημεία των καιρών και ανίκανος να αδράξει την ευκαιρία, αφού για μεγάλο διάστημα ΣΑΜΟΤΑΡΙΣΕ, σαν αντιπολίτευση τις προσπάθειες εξόδου από τα μνημόνια, έφτασε να προτείνει 10 φορές πιο υφεσιακά μέτρα και να μην μπορεί να πάρει μια στοιχειωδώς ικανοποιητική συμφωνία, έστω και  χειρότερη από αυτήν που είχαν στο τσεπάκι τους οι προκάτοχοί του.
Για ποια σοβαρή διαπραγμάτευση μας μιλούν όταν το mail Χαρδούβελη είναι κυριολεκτικά παιδική χαρά. Άνθρωποι πολύ χειρότεροι από τους προκατόχους τους με μόνο σκοπό την εξουσία, έτσι χωρίς πρόγραμμα, έτσι χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται, πήραν μια χώρα που ήταν έτοιμη να ξεφύγει από τα μνημόνια και την οδηγούν ούτε και αυτοί ξέρουν που.
Ο ιστορικός του μέλλοντος και ένα κάρο αηδίες με τις οποίες προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους δεν είναι άλλοθι.
Η ουσία είναι μία, προσπαθούν, ένα χαμένο στον κόσμο του ανθρωπάκι, να μας το παρουσιάσουν σαν εθνικό διαπραγματευτή.

Ο Θεός σωζοι την Ελλάδα, αλλά πόσο θα βαστάξει κι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ