Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κι αν κύριοι αγρότες είχε τρέξει αίμα;


Η αντίδραση των Βούλγαρων νταλικέρηδων, ανάγκασε σε άνοιγμα του τελωνείου του Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αποσυμφόρηση και να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία. Οι Έλληνες αγρότες «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι», αναγκάστηκαν να απελευθερώσουν την δίοδο, μετά την δραματική και απελπισμένη έφοδο πέντε Βούλγαρων νταλικέρηδων που με την βία έσπασαν τον κλοιό τους. Στην συνέχεια σαν αντίδραση Βούλγαροι οδηγοί έκλεισαν από την πλευρά τους τα σύνορα μη επιτρέποντας την διέλευση κανενός οχήματος, ούτε και ΙΧ με αποτέλεσμα να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, κυρίως επειδή κατά το σπάσιμο του κλοιού από τους Βούλγαρους νταλικέρηδες υπήρξε κίνδυνος τραυματισμού Έλληνα αγρότη, όπως τουλάχιστον καταγγέλθηκε.
Έτσι, πρώτα οι Έλληνες και λίγο αργότερα οι Βούλγαροι έλυσαν τον αποκλεισμό, ανακουφίζοντας έτσι εκατοντάδες οδηγούς που μπόρεσαν να συνεχίσουν τον δρόμο τους.
Αυτό πάντως που προβλημάτισε, ήταν το τι θα γινόταν αν υπήρχαν θύματα, έστω τραυματισμός, κατά το βίαιο σπάσιμο του μπλόκου από τους Βούλγαρους νταλικέρηδες. Θα έφταιγαν μόνο οι Βούλγαροι; Αυτοί που, παράνομα, αποφάσισαν να κρατήσουν ομήρους εκατοντάδες οδηγούς θα ήταν άμοιροι ευθυνών; Ο δολοφόνος ποιος θα ήταν, ο Βούλγαρος οδηγός ή αυτοί που εγκληματικά αποφάσισαν τους επ’ αόριστον αποκλεισμούς;
Μήπως θα πρέπει να πει κάποιος στους αγροτοσυνδικαλιστές στην αρχή και σε όλους τους καταληψίες μετά, πως νόμος δεν είναι το δίκιο του αγρότη όταν αυτός λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας, είτε τους αρέσει είτε όχι. Κανείς δεν λέει όχι στις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά θα πρέπει να μάθουν πώς να τις χειρίζονται αλλά και ότι η δράση δέρνει αντίδραση.

Οι πληροφορίες μας λένε πως κάποιοι στον Προμαχώνα φοβήθηκαν από το συμβάν και όταν είδαν πως οι χειροπέδες άγγιξαν και τα δικά τους χέρια αποφάσισαν να λογικευθούν… Όμως φαντασθείτε να είχε τρέξει αίμα…
Η φωτο είναι από το allanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ