Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Όχι όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Αλεξάνδρειας στην χρήση των σχολικών εγκαταστάσεων από προσφυγόπουλα





Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των 7 δημοτικών σχολείων σε κοινή συνεδρίαση, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην χρήση των σχολικών εγκαταστάσεων από τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στην πόλη. Οι λόγοι όπως αναφέρουν είναι καθαρά λόγοι υγιεινής και προτείνουν μάλιστα σαν λύση την χρήση των ελεύθερων σχολικών εγκαταστάσεων της περιοχής.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για ρατσιστικό παραλήρημα, κάτι που υποτίθεται πως εκθέτει την πόλη.
Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν για να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε σχολείο τα Ελληνόπουλα θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από γιατρούς πως είναι υγιή και πως δεν πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα, να έχουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κάνει όλα τα εμβόλια, γιατί θα πρέπει να γίνει εξαίρεση για τα συγκεκριμένα παιδιά που όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιθανό να είναι φορείς τέτοιων νοσημάτων.
Ανησυχούν και είναι λογικό για τις όποιες επιπτώσεις που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών τους. Το να χαρακτηρίζεις ρατσισμό την αγωνία τους για την υγεία των παιδιών τους είναι τουλάχιστον παράλογο, όταν μάλιστα η τοπική κοινωνία έχει σταθεί  στο πλευρό των προσφύγων ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.
Αλλά μήπως είναι οι μόνοι σύλλογοι κηδεμόνων Αλεξάνδρειας που ανησυχούν και τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα το παιδί τους και μετά όλα τα άλλα. Από όσο έχει γίνει γνωστό, ο ένας μετά τον άλλο, οι σύλλογοι των σχολείων που πρόκειται να συστεγαστούν με προσφυγόπουλα, αντιδρούν και πάντα για τον ίδιο λόγο. Την υγεία. Δηλαδή έχει πέσει μαζική ρατσιστική παράκρουση ή υστερία;
Από την άλλη πλευρά, τι θα πρέπει να γίνει; Να μείνουν χωρίς σχολείο τα παιδιά αυτά; ‘Όχι βέβαια. Αλλά όταν υπάρχουν λύσεις, όπως αυτή που προτείνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Αλεξάνδρειας, μήπως δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να χαρακτηρίζουμε τόσο εύκολα αυτούς που έχουν την ευθύνη για τα παιδιά όλης της Αλεξάνδρειας;
Οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες, διοίκηση και αντιπολίτευση, τι έχουν να πουν, εκτός από πιθανά αντιρατσιστικά παραληρήματα; Όχι θεωρίες αλλά θέσεις, λύσεις και εξηγήσεις. Εξηγήσεις που θα καθησυχάσουν τους φόβους ων γονέων, που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας, στην τοπική κοινωνία που σίγουρα δεν είναι ρατσιστική.
Η απόφαση των συλλόγων που αποστέλλεται, αλλά και κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους φορείς είναι η παρακάτω
ΠΡΟΣ
Α. Τον  Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
Β.  Τον Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε. Ημαθίας
Κοιν.
Α Δήμαρχο  Αλεξάνδρειας
                                                                                               
Β. κ. Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Αλεξάνδρειας
                                                                                               
Γ. κ.κ. Βουλευτές του Ν. Ημαθίας

Κύριοι,
Κατόπιν αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των επτά (7) Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολειών της πόλης μας, σας γνωστοποιούμε την πλήρη αντίθεσή μας στην φοίτηση των προσφύγων στα σχολικά κτίρια μας.
Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε καθαρά και μόνο για λόγους υγιεινής, καθώς κανείς από τους αρμόδιους δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για την διασφάλιση των παιδιών μας, ιδίως όταν υπάρχουν και άλλες εφικτές λύσεις (ήδη ελεύθερες σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας που θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα).

Με τιμή
Οι πρόεδροι των  Δ.Σ. των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
Δημ. Σχολείων Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ