Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αλεξάνδρεια: Και όμως η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε!


Η διάσπαση στην διοικούσα παράταξη του δήμου Αλεξάνδρειας, έχει γίνει εδώ και καιρό. Το απέδειξε περίτρανα και η ηχηρή παραίτηση του πρώην αντιδήμαρχου κ Ναλμπάντη λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων. Στα μισά της θητείας της η διοίκηση του κ Γκυρίνη ξέμεινε και έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο τις προτάσεις της για δυο θέματα και να μέμφεται γιαυτό την αντιπολίτευση, ενώ απουσίαζαν οι δικοί της σύμβουλοι!
Από κει και πέρα θα συνεχίσει να ασκεί την διοίκηση, παρά τα παιχνίδια κάποιων από τους συμβούλους, αφού δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Τα παιχνίδια όμως παίζονται, όλοι ψάχνουν συμμάχους για τις επόμενες εκλογές κι ας θέλουμε ακόμη δυο χρόνια. Παίζονται και ακούγονται σενάρια που πριν λίγο καρό θα φαίνονταν αστεία. Δεν είναι τα παρούσης να τα αναφέρουμε, απλά θα πούμε πως δεν περιποιεί τιμή σε κάποιους να παίζουν τέτοια παιχνίδια σε βάρος του δήμου, επειδή από τις προηγούμενες, ακόμη, εκλογές είχαν αποφασίσει πως ο κ Γκυρίνης θα είναι δήμαρχος για μια και μόνο θητεία και θα πρέπει να εξουδετερωθεί, επειδή έτσι το θέλουν αυτοί Πιθανά τους έδωσε το δικαίωμα και ο δήμαρχος με κάποιες ενέργειές του, αλλά η απόφαση ήταν ειλημμένη. Δεν μπορεί να μην έχει την δυνατότητα ο δήμος να αγοράσει καύσιμα, αναλώσιμα και για τα σχολεία, επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν προσωπικά παιχνίδια. Από όσο μάθαμε οι εμπνευστές και δημιουργοί του εγχειρήματος της παράταξης Γκυρίνη προσπάθησαν να συμβιβάσουν τα πράγματα, αλλά κάποιοι ήταν ανένδοτοι, με αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή.
Τώρα τα παιχνίδια ξεκίνησαν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα φθάσουν όλοι μέχρι το τέλος. Κάποιοι θα ξεμείνουν, ένας «καινούριος» έκανε την εμφάνισή του και μπορεί να συσπειρώσει γύρω του πολλούς, ο νυν δήμαρχος προσπαθεί να κάνει νέες επαφές. Η παράταξη Δημητριάδη εμβολίζεται, αλλά προς το παρόν παραμένει μουδιασμένη, ενώ τα σενάρια για χρίσματα παρά το ότι είναι άτονα, πιθανά να παίξουν τον ρόλο τους, κάνοντας κάποιους από μας να τραβάμε τα μαλλιά μας.

Πάντως έχουμε μια συμβουλή για κάποιους από τους «αντάρτες» της διοίκησης Γκυρίνη. «Παλικάρια μου να είστε προσεκτικοί» Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει και η κούρσα θέλει «γερά πνευμόνια». Κάποιοι δεν τα έχουν και κάποιοι που τα έχουν δεν είναι σίγουρο αν θα τα χρησιμοποιήσουν. Ότι και να γίνει, όμως, εμείς οι δημότες δεν χρωστάμε τίποτα να υφιστάμεθα τις επιπτώσεις από τα παιχνίδια εξουσίας που παίζετε, ή που σας έχουν βάλε να παίξετε. Είτε σας ψηφίσαμε είτε όχι.
Μεθαύριο θα έχουμε να πούμε και άλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ