Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Υπόθεση Βατοπεδίου: Όλοι αθώοι. Δικαίωση Καραμανλή.


Με μια σημαντική απόφαση του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  και μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας κατέληξε πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 13 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου. Ωστόσο, το δικαστήριο με την απόφαση του αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την άρση των δεσμεύσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας το ακροατήριο ξέσπασε σε κλάματα και χειροκροτήματα ενώ φώναζαν "Άξιος" στον ηγούμενο Εφραίμ και Χριστός Ανέστη. Ακροατές άνοιξαν διάπλατα την πόρτα του δικαστηρίου για να περάσει ο ηγούμενος.
-Μετά την απόφαση ο κ Καραμανλής δήλωσε: «Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι», ενώ ο κ. Ρουσόπουλος θυμήθηκε τον φίλο και συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλου: «Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν. Περίτρανα πλέον υπεδείχθη ότι σκάνδαλο είναι η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου από κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω σπίλωσης των στενότερων συνεργατών του. Εννιά χρόνια μετά, οι σκεπτόμενοι Έλληνες ας αναρωτηθούν για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν τότε άκριτα να υιοθετήσουν τις αθλιότητες. Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση».
Κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων ήταν αυτά τα δυο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη (σύχυγος τότε του κ.Βουλγαράκη), ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Περισσότερα στο newsit.gr/politikh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ